Wat is capoeira?

Capoeira is een populaire Braziliaanse dans-vecht sport. Het combineert soeplesse, gevecht, acrobatiek en muziek. Deze bijzondere Braziliaanse martial art speel je met zijn tweeën in een kring (de roda). Steeds wisselen de spelers in het midden met de capoeiristas in de kring. 

Vanuit de kring worden de spelers in de kring aangemoedigd door opzwepende muziek. Met capoeira speel je het soepele spel van schijnbewegingen, aanvallen en verdedigingen. Capoeira is veelomvattend, het bevat sport en spel, maar ook zeker cultuur!

De oorsprong van capoeira ligt in de 17e eeuw bij de Afrikaanse slaven op de plantages in Brazilië. Op dit moment is Capoeira in Brazilië de nationale sport, en de 2e populairste sport naast voetbal.

Capoeira zet je letterlijk op zijn kop! Maar je hoeft niet lenig of heel fit te zijn om te beginnen. Met professor Bolha (spreek uit Boljaa) uit Brazilië kan iedereen capoeira leren. En fit en lenig wordt je dan vanzelf.

Met capoeira zul je je grenzen verleggen in conditie, kracht, lenigheid en energie. Met capoeira ben je zowel onderdeel van een groep (roda) als een team als je het spel speelt, als individu als je aan je eigen vaardigheden werkt. In capoeira draait het niet om het winnen van een spel, het gaat erom plezier te hebben en een mooi spel te spelen.

 Speel je nog geen capoeira? Je kunt altijd een gratis proefles bij ons volgen. Je bent altijd welkom en kunt gewoon langskomen. 

Klik op onderstaand filmpje voor een impressie van capoeira