Capoeira les voor volwassenen

Je kunt bij ons 2 avonden per week capoeira trainen. Als beginner train je vanaf het begin met de groep mee. De oefeningen worden de eerste periode voor je op maat aangepast. Zo kun je op je eigen tempo jouw capoeira-vaardigheden opbouwen.

Lestijden

Er is capoeira les op  woensdagavond en vrijdagavond.

Woensdag

Tijd: 19:00 - 20:30

Locatie: Sporthal Parijsch: Eendenkooi 3 (ingang Zijderupsvlinderlaan), Culemborg

Vrijdag

Tijd: 19:30 - 21:00

Locatie: Sporthal Parijsch: Eendenkooi 3 (ingang Zijderupsvlinderlaan), Culemborg

Capoeira training

Bij de training is er een centraal onderdeel waar je als hele groep traint en een deel waar je in duo's technieken oefent.

De lessen eindigen met een roda (een kring waarin twee capoeiristas spelen). In de roda breng je in de praktijk wat je tijdens de les geleerd hebt. Na de roda is er altijd nog tijd voor de cooling down en stretchen, zo wordt je als vanzelf steeds soepeler. 

Is capoeira iets voor mij?

Als je op zoek bent naar een sport waarbij je zelfverdediging leert, maar ook conditie opbouwt en in balans komt, dan is capoeira wat voor jou. Je hoeft niet fit of soepel te zijn om te beginnen, dat wordt je vanzelf. Leeftijd is geen belemmering: bij ons trainen leerlingen van 16 tot 55 jaar. Ben je jonger zijn er de kinderlessen.

Mocht je ook Braziliaans Jiu Jitsu willen trainen, onze docent Bolha geeft ook hierin les voor volwassenen in Culemborg. Je kunt voor een abonnement kiezen waarbij je extra voordelig zowel BJJ als capoeira kunt trainen.

Moet ik fit of lenig zijn?

Je hoeft absoluut niet lenig of fit te zijn. Je bouwt vanzelf conditie op. Je krijgt bij de training ook oefeningen die voor jouw niveau aangepast worden. Zo kan iedereen goed meedoen.

Bolha geeft trainingen waarbij je lekker wordt uitgedaagd. Maar op zo'n manier dat je op het eind lekker ontspannen en met positieve energie naar huis gaat. Met een grapje noemt hij het vaak "Capoeira-therapie".

 

Nieuwsgierig?

Je hoeft geen afspraak te maken voor een eerste gratis proefles. Je kunt gewoon langskomen en meetrainen. Je kunt dan het beste gemakkelijke kleding aantrekken en een flesje water meenemen.  

Meer weten?

Mocht je nog vragen hebben, of ons willen laten weten dat je een keer mee komt doen, kun je ons via contact een mailtje sturen. 

 

Capoeira les